Hospice Nocturne

Hospice Nocturne is een bijna-thuis-huis voor mensen, die stervende zijn. Alles wat thuis kan, kan hier ook. Sterven in een hospice is een keuze, naast thuis sterven of in een verpleeghuis. Naast medische professionals zorgt een team van vrijwilligers – onder leiding van twee coördinatoren – ervoor dat het de gasten van Hospice Nocturne aan niets ontbreekt. Gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag.

Momenteel is (zijn) er 1 bed(den) vrij

Bijgewerkt op 12 mei 2021

Voor wie?

Hospice Nocturne staat in beginsel open voor inwoners van Culemborg, Beusichem, Zoelmond, Asch en Ravenswaaij en West-Betuwe. Maar ook hun naaste familieleden en verwanten van elders kunnen worden opgenomen, als dit kan bijdragen aan een beter contact met en ondersteuning door de familie.

Huiselijke omgeving

Als je het hospice binnenstapt, lijkt het vooral op een gewoon huis: een gezamenlijke, ruime huiskamer, twee badkamers, een keuken en drie gastenkamers. Maar er is ook veel privacy: elke gastenkamer heeft een eigen zitje, een koelkastje en een televisie. Enkele terrasjes bieden de mogelijkheid om buiten te zitten. Ook voor familie en naasten van de gasten is het hospice prettig en huiselijk. Er is altijd minstens één gastheer/-vrouw in het hospice aanwezig.

In verband met Corona hanteren we de regel dat er niet meer dan 2 bezoekers bij een gast aanwezig kunnen zijn.
I.v.m. de adviezen van de overheid hanteren wij de regel dat in het Hospice in de gangen en bij minder dan 1,5 meter mondkapjes gebruikt moeten worden. Bij de gasten op de kamer is dat niet noodzakelijk.
Verder hebben wij afgezien van afstand houden geen bijzondere beperkingen. We hopen dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt en de richtlijnen van het RIVM hanteert.

Benieuwd?

Meer weten of aanvraag starten?

Neem contact op via de knop.

Zorg

Er zijn in Hospice Nocturne uitgebreide voorzieningen aanwezig voor de zorg aan gasten in de laatste levensfase. De zorg kan nauwkeurig worden afgestemd op de behoeften van de gasten.

Wensen

Er wordt veel aan gedaan om persoonlijke wensen van gasten in te willigen, bijvoorbeeld over het eten en over de ontvangst van bezoek. De gastenkamers mogen ook worden aangevuld met eigen spullen.

Kosten

Aan een verblijf in het hospice zijn kosten verbonden. Veel zorgverzekeraars kennen, vaak in aanvullende pakketten, een vergoeding voor hospicezorg. Wij hanteren een eigen bijdrage voor een gast van € 30,- per dag of (indien hoger) de vergoeding die in de polis van de gast staat. Afhankelijk van de (aanvullende) verzekering wordt deze eigen bijdrage soms door de zorgverzekeraar vergoed (Zie ook “Over Ons / verzekeraars”).
De kosten van verblijf worden bij de intake besproken. U kunt hier ook eerst informatie over vragen bij de coördinatoren.
Als de hoogte van de eigen bijdrage een belemmering vormt voor verblijf in het hospice, kan een beroep worden gedaan op een coulance-regeling. Die regeling is onder meer gebaseerd op een inkomenstoets. U kunt een verzoek om coulance richten aan bestuur@vptzculemborg.nl.

Aanvraag

De zieke of diens familie kan opname in Hospice Nocturne zelf aanvragen. De meest eenvoudige manier daarvoor is om contact op te nemen met een van de VPTZ-coördinatoren. Zij kunnen de aanvraagprocedure starten. Het verloop van de aanvraag verschilt per situatie.

Een aanvraag voor opname in Hospice Nocturne kan ook via de huisarts of de thuiszorg lopen.

Locatie en plattegrond

Hospice Nocturne is gehuisvest op de begane grond van het appartementencomplex ‘Symfonie’ op de hoek van de Beethovenlaan en de Schubertstraat. Het adres van Hospice Nocturne is Gershwinhof 10. De ingang van het hospice ligt aan de Schubertstraat.

Het middelpunt van het hospice is de gezamenlijke woonkamer. Ook het kantoor en de keuken zijn centraal gesitueerd. De gastenkamers en de toiletruimten liggen aan weerszijden daarnaast.

Klik op de afbeelding om de plattegrond vergroot te bekijken.

Foto’s